Motiváltság – miért lógnak meg legtöbben a mozgás elől?

Gondold végig azokat a tényezőket, amelyek akadályoznak a célod elérésében.

Sokan egy többhetes utazás után nem tudnak visszatérni a sporthoz, mások viszont annyira elfoglalttá válnak a munkahelyükön, hogy nem marad elég idejük a mozgásra. Vannak olyanok is, akik pár alkalom után feladják, mert nem értek el látványos eredményt az edzéssel, vagy csak már nem érzik magukban kitartást, hogy legközelebb is lemenjenek a sok fitt ember közé edzeni.

Hoztam pár gondolatot, amivel segíthetsz a motivációd fenntartásán! 

▪️Jutalmazd meg magad
Vannak, akiknek elegendő azt elismételni edzés közben, hogy a testmozgást az egészségéért vagy a testsúlya megtartásáért teszi. 

▪️Gondold át a nehézségeket
A pozitív gondolkodás hívei azt vallják, hogy motivációs stratégiaként egy viselkedésminta előnyeit vizualizáld magad elé.

▪️Jó, ha tartozol valahova
Az emberek társas lények, ebből kifolyólag sokak számára pont az egyedüllét miatt nem csábító a testmozgás. Ezért érdemes egy olyan mozgási formát találni, amely nem klasszikus magányos sport.

▪️Legyél biztos benne, hogy amit csinálsz az a fejlődésedet szolgálja
Vedd igénybe a szakértő segítségét akár csoportos óráról legyen szó, de személyi edzőhöz is járhatsz, amelynek egyik előnye, hogy a szakember felügyelete mellett nem lazsálhatsz és mindeközben a célodnak megfelelő mozgást végzed. Egy edző folyamatosan motivál, hogy óráról órára jobban teljesíts. Edzővel együtt dolgozni egy oda-vissza működő kapcsolat, ha lemondod az alkalmat, az neki is kellemetlenséget okozhat főleg, ha ezt nem időben teszed. Gondolj bele, milyen érzés lenne neked, ha az 5 órás időpontodat délután 3 órakor mondaná le az edződ?

Motiváltabb lettél egy kicsit? Feléledt egy kicsit a tűz, legalább kipattant egy szikra? Ne hagyd kialudni, keress fel, hogy segíthessek motiváltnak maradni!