Majd holnap elkezdem – a halogatás

Ismerős neked a “majd holnap elkezdem” szindróma? Te is mindig találsz valamilyen okot, ami miatt kibújhatsz az edzés alól? Van mindig valami fontosabb, valami elintézendő, ami miatt nem tudsz elmenni mozogni? Fáradt vagy, néha kicsit lusta, vagy próbáltál már több mozgásformát, de valahogy egyik sem te vagy? Nézzük meg, miért is érezhetünk így, miért halogatjuk, vagy akár döntünk úgy, hogy a mozgás, úgy az egész tevékenység, nem nekem való. Hoztam neked pár tanulságot!

Ezernyi apró tényező – testalkat, fájdalomtűrés, koordináció, személyiség, aktuális fizikai és egészségügyi állapot, életkor, motiváció, társak – befolyásolja, hogy melyik sportág lesz az, amelyik a testünkre és a lelkünkre is pozitívan hat. De mégis, hogyan találjuk meg a nekünk való sportot? „A sport és a fizikai erőnlétünk szinten tartása elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. A nem megfelelő mozgásforma azonban nemcsak a sporthoz való negatív hozzáállásunkat alakíthatja ki, hanem egészségügyi problémákat is okozhat, különösen, ha már eleve van valamilyen betegségünk.

A fizikai, lelki és szellemi adottságok és állapot alapján a rendelkezésünkre álló hazai és nemzetközi fejlesztésű mérési módszerek és statisztikák felhasználásával megtalálható az egyéni adottságokhoz, igényekhez és lehetőségekhez tökéletesen illeszkedő sportág. Ezen kívül a teljesítményünk folyamatos nyomon követésében is segíthetek.

Ahhoz, hogy fenntarthasd a motivációt, hogy folyamatosan fejlődj és a számodra megfelelő mozgást végez érdemes felkeresned egy edzőt, aki elindít az úton, korrigálja a mozdulataidat, ha szükséges és végig tartja benned az erőt, főleg, amikor már feladnád. Segítségemmel elsajátíthatod megfelelő mozgást, így bizonyos mértékig csökkenthetjük a sportsérülések kialakulásának kockázatát, és nyugodtan élvezhetjük a sporttevékenység egészségi állapotunkra gyakorolt jótékony hatásait.

Mikor kezdjük? 🙂